Workshop ‘Composteren kun je leren’ door Marc Siepman

Op [datum en tijd] geeft Marc Siepman de workshop ‘Composteren kun je leren’. Siepman geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen gratis cursussen over de bodem. Hij vertaalde drie boeken over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014), Bodem in Balans (2015) en Mycorrhizale schimmels (2021).

Eigenlijk is composteren heel makkelijk, want het bodemleven doet het meeste werk. Toch is er heel wat over te vertellen. Want hoe zit het ook alweer met de koolstof-stikstofhouding? Wat is nou groen en wat is nou bruin? Is hete compost beter dan koude compost? Hoe maak je wormencompost? Wat mag er wel en wat mag er niet op de composthoop? Wat moet je doen als het misgaat? Zijn er nog andere mogelijkheden naast composteren? Allemaal vragen waarop het antwoord tijdens het theoriegedeelte aan bod komt. Na de theorie en de lunch gaan we buiten een composthoop opzetten. Gedurende de hele workshop is er ruimte om vragen te stellen.

De workshop wordt gehouden in [naam locatie, adres, plaatsnaam]. We beginnen om [begintijd] uur en rond [eindtijd] stoppen we. De lunch is op basis van pot luck: iedereen neemt wat mee, wat tezamen een heel divers feestmaal vormt. Een donatie wordt altijd zeer op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Meer informatie kunt u vinden op marcsiepman.nl en [andere website].
Aanmelden kan via marcsiepman.nl/aanmelden/.