Lezing ‘Composteren is vooruitzien’ door Marc Siepman

Op [datum en tijd] geeft Marc Siepman de lezing ‘Composteren is vooruitzien’ in [plaatsnaam]. Siepman geeft sinds 2013 door heel Nederland en Vlaanderen gratis cursussen over de bodem. Hij vertaalde drie boeken over de bodem: Het Bodemvoedselweb (2014), Bodem in Balans (2015) en Mycorrhizale schimmels (2021).

Eigenlijk is composteren heel makkelijk, want het bodemleven doet het meeste werk. Toch is er heel wat over te vertellen. Want hoe zit het ook alweer met de koolstof-stikstofhouding? Wat is nou groen en wat is nou bruin? Is hete compost beter dan koude compost? Hoe maak je wormencompost? Wat mag er wel en wat mag er niet op de composthoop? Wat moet je doen als het misgaat? Zijn er nog andere mogelijkheden naast composteren? Allemaal vragen waarop het antwoord tijdens deze lezing aan bod komt. Ook kom je te weten waarom composteren vooruitzien is. Gedurende de lezing is er ruimte om vragen te stellen.

De lezing wordt gegeven in [naam locatie, adres, plaatsnaam]. De lezing begint om [begintijd] uur en zal rond [eindtijd] afgelopen zijn. Een bijdrage in de onkosten wordt zeer op prijs gesteld, maar is niet verplicht.

Meer informatie kunt u vinden op marcsiepman.nl en [andere website].

Aanmelden kan via [e-mailadres, telefoonnummer of website].